PZP porovnanie


PZP porovnanie je téma, ktorá rezonuje v médiach, ale aj u bežných ľudí. Patríte k ľuďom, ktorí si chcú svoj čas ušetriť čo najviac? Ešte lepšie je, ak pri tom môžete ušetriť aj nejaké peniaze. Bohužiaľ, ako to urobiť všeobecne vám neporadíme. V prípade, že hľadáte PZP je to naopak a odporúčame vám online porovnanie vďaka ktorému ušetríte všetko. Nepožaduje sa od vás osobná návšteva poisťovne, ani stretnutie s pracovníkmi. Všetko, čo potrebujete, je pripojenie na internet a počítač, prípadne smartfón. Týmto spôsobom môžete ušetriť nielen hodiny času, ale pokojne aj niekoľko stoviek eur. To najlacnejšie a bezplatné PZP porovnanie ponúk na Slovensku nájdete na linkovanom odkaze. Všetky ponuky vyhovujú podmienkam, ktoré sú stanovené v zákone (viacej na slov-lex.sk).

Samotné porovnanie je jednoduché

Čo potrebujete vedieť skôr ako sa rozhodnete pre PZP porovnanie

Skôr ako si predstavíme spomenutý porovnávač a jeho možnosti si aspoň v skratke predstavme toto zabezpečenie všeobecne. Ide o poistenie zodpovednosti za škodu, ktoré vašim vozidlom môžete spôsobiť iným prostriedkom alebo ľuďom. Povinné zmluvné poistenie je zákonom povinné, takže jeho neplatnosť alebo neprítomnosť v používanom prostriedku je pokutovaná. Poistné krytie je rôzne, závisí od poisťovne aj od konkrétnej ponuky. Avšak aj vo výške poistného krytia „je zaplatený“ zákon a určuje nasledovne. Každé PZP  a je jedno či ste ho uzatvorili online cez porovnanie alebo či je najlacnejšie, musí byť schopné pokryť škodové udalosti v miliónových čiastkach. Konkrétne pri poškodení na zdraví to je 5 miliónov eur a pri spôsobenej materiálnej ujme je to 1 milión eur. Žiadne PZP teda nesmie ponúkať nižšie poistné sumy.

Pri uzatvorení poistnej zmluvy počítajte aj s tým, že odškodnenie neprebieha len zo strany poisťovne poškodenému. Ale podieľate sa na ňom aj vy (za predpokladu, že ste vinníkom spôsobenej škodovej udalosti/dopravnej nehody). Jednotlivé percentá spolufinancovania si uvádza poisťovňa. Pri uzatváraní zmluvy sú tieto údaje jasne uvedené. Pristúpme teda k našej téme, a síce ako sa dopracovať k spoľahlivému PZP porovnaniu? Prípadne neviete ako si vybrať PZP? Tak si pozrite https://www.insuro.sk/pzp/casto-kladene-otazky/ako-si-vybrat-pzp/.

S online kalkulačkou výrazne ušetríte

Tým zázračným šetričom peňazí a času, je kalkulačka, nazývaná aj porovnávač. Je bezplatná a nezáväzná. Vďaka nej si zistíte všetky možnosti, teda porovnanie PZP behom niekoľkých minút. Nehovoriac o tom, že v konečnom dôsledku môžete ušetriť, nielen zopár eur, ale v mnohých prípadoch až stovky eur. Pretože jednotlivé ponuky rôznych poisťovní sa skutočne môžu líšiť vo veľmi výraznej miere. Aby ste sa dostali k relevantným výsledkom, prejdime si postup zisťovania krok za krokom.

Na výpočet a porovnanie PZP si otvorte kalkulačku. Formulár od vás bude požadovať buď evidenčné číslo vozidla (EČV) alebo výber iného dopravného prostriedku. V prípade vypísania EČV sa technické parametre poisťovaného vozidla vypíšu sami. Je to výhoda, nakoľko neriskujete, že sa pri vypisovaní pomýlite. Existuje však aj formulár, kde sa EČV nepíše a technické údaje musíte zadávať ručne. Vtedy si na pomoc vezmite technický preukaz. Na správne porovnanie PZP je pri určitých dopravných prostriedkoch potrebné zadať aj počet najazdených kilometrov. Pri takých, ako prívesy, návesy či vozíky to nie je možné.

Potom, ako ste všetky povinné údaje vypísali, formulár odošlite. Do pár sekúnd vám začnú vybiehať vaše poistné možnosti. Vytvorí sa z toho akési PZP porovnanie, ktoré online prebieha oveľa rýchlejšie, ako keby ste si ho mali zisťovať osobne. Uvidíte aj to najlacnejšie, ale aj to najdrahšie zabezpečenie vozidla, rovnako ako aj možnosti medzi tým.

PZP porovnanie pre každé vozidlo

Povinnosť uzatvoriť povinné zmluvné poistenie platí pre každé vozidlo. Pre istotu si spravte overenie PZP jednoducho cez Insuro. Ide napríklad o tieto vozidlá:

  • osobný automobil
  • motocykel
  • nákladné auto
  • prípojné vozidlo
  • obytný automobil
  • pracovný stroj atď.

Získať PZP z porovnania rýchlo nie je žiadna veda

Ak už máte porovnanie ponúk pred sebou a možno ste si už aj vybrali PZP porovnanie, ktoré vám najviac vyhovuje, požiadajte oňho. Nemusíte ísť do pobočky konkrétnej poisťovne. Poistnú zmluvu si môžete uzatvoriť aj online. Stlačte na ponuku, ktorá vás zaujala a dopíšte potrebné údaje. Opäť len elektronicky ich odošlete a na mail vám bude odoslaná poistná zmluva, dočasné doklady k PZP (zelená karta) a faktúra na zaplatenie. Dokiaľ nezaplatíte poistné, poisťovňa vám nezašle originály kariet platné na takú dobu, akú ste zmluvne uzatvorili. Dočasné doklady platia len 30 dní, takže poistné zaplaťte najskôr, ako to bude možné. Čím neskôr platbu uhradíte, tým neskôr poisťovňa odošle doklady.

Opäť zdôrazňujeme, že mať PZP porovnanie či už na motorovom alebo nemotorovom vozidle vstupujúcom do cestnej premávky je povinnosť, preto jeho uzatvorenie a predĺženie neodďaľujte. Rovnako dbajte na to, aby ste zelenú kartu nosili pri používaní dopravného prostriedku, na ktorý sa vzťahujú, ináč môžete byť pokutovaní. V tom prípade sa vám úspora za PZP vďaka porovnaniu neoplatila, keďže pokuty sa môžu vyšplhať až na niekoľko stoviek eur.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.